Pisarniško pohištvo in pisarniški stoli
Header

Pogovor o ergonomiki stolov …

June 23rd, 2011 | Posted by PU in Pisarniški stoli - (Comments Off on Pogovor o ergonomiki stolov …)

Vprašanja o ergonomiji, zdravo sedenje, ekologije in naše zavedanje o ergonomiji tu na Poljskem, je odgovoril prof Jerzy Charytonowicz, član izvršnega odbora poljskega društva Ergonomija, predsednika odbora ergonomija Poljske akademije znanosti, Wroclaw Division, organizator letne poljske konference Ergonomija in izvirnih akademskih predavanj na globalnih konferencah: Human-Computer Interaction, Universal Access in Human Computer Interaction in Applied Human Factors and Ergonomics in the United States.

Intervju s prof. Jerzy Charytonowicz, Ph.D. Eng. Arch. v sodelovanju z našim partnerjem BN Office Solution (Ewa Szumowska)

 

==

 

Ergonomski stol BeliseSte strokovnjak ergonomije, zato je povsem logično vprašati: kako razumete ergonomijo? Kaj pomeni ta izraz pravzaprav pomeni?

Obstaja veliko definicij ergonomije. Večina jih osredotočiti na delo. Na enem mednarodnem kongresu sem vprašal temeljno vprašanje: je vse, kar delajo ljudje? Delamo za približno eno tretjino časa našega dneva. Smo porabili dve tretjini dneva počitka. Tako da je kakovost počitka in dejstvo, da so dobro spočiti, ki določajo naša učinkovitost, uspešnost in varnost pri delu. To mnenje je postala običajna. New veje ergonomije so se pojavili, kot so ergonomija počitka in ergonomija v arhitekturi in urbanizmu.

Večina obstoječih definicij zelo zapleteni. Na primer, definicija International Association Ergonomija od leta 1967: »Ergonomija se ukvarjajo z odnosi med človekom in njegovim poklicem, opreme in materiala okolja v najširšem pomenu, vključno z delom, počitek in razmere doma in med vožnjo” ali drugo opredelitev vzeta iz 1983 statuti poljske družbe Ergonomija: »Ergonomija je znanost uporablja, katerih cilj je optimalno prilagoditi orodja, strojev, opreme, tehnologije, organizacije in okolja, material dela, glede na potrebe in psihološke, fiziološke in družbene potrebe človeka”. Torej, leta 1997 sem predlagal svoj lasten definicija opisuje ergonomijo kot interdisciplinarna veda, ki se ukvarjajo s prilagoditvijo celotnega okolja material na psihološke in fiziološke potrebe in potencial človeka, in ob upoštevanju (kar je pomembno) potencial in potrebe narave. Moj cilj je bil, da tudi vprašanje posledic človekovega delovanja, tako da “tihotapljenje” faktor ekologije, ki po mojem mnenju mora iti z roko v roki z ergonomijo. Vzemite primer arhitekture: nekaj časa nazaj, ko je bil arhitekt oblikovanje house bi bil samo delo na design. Kasneje, lahko tudi nadzoroval gradnjo, vendar njegova vloga je bila tam končal. Šele na kasnejši čas, da se problemi začeli Izbijati in posledice slabe zasnove je bilo treba jo je utrpela uporabnikov. Kakšen je bil pozabljen v zasnovi je bilo dejstvo, da so stavbe je bilo treba upravljati, ampak tudi razstaviti, potem ko je dosegel konec njegove življenjske dobe in postala neuporabna. Vprašanje je prišel: kako to storiti, in kaj naj naredimo s kup ruševin, ki ostane? Svetovni trendi v skoraj vseh proizvodnih procesov, kažejo, da reševanje večkratno uporabo materialov, je zaželeno, da imamo opravka z obliko recikliranja, ali dejansko ponovno uporabo. To je, kako deluje v številnih civiliziranih državah, kjer lahko kupite, na primer, jeklenih nosilcev pobrano od rušenja. Zato je šele na koncu življenjskega cikla proizvoda moramo ukvarjati s tem, kar je še vedno kot dejansko odpadkov. Vprašanje, ki se pojavi tukaj je, kako dematerialise odpadkov, tako da ne škoduje okolju. Na srečo, so sodobni oblikovalci so počasi navadili razmišljati o tehničnih smrti stavbe že v fazi oblikovanja.

Dejansko je bilo to vprašanje postavljeno bolj pogosto. Kot podjetje, smo se vprašali, če in kolikšen odstotek je določen proizvod mogoče reciklirati.

Bom se sklicujete tukaj na omembo okolja v moji opredelitvi ergonomijo. Pri oblikovanju vsak artefakt ali gradnje bo morala razmišljati o njeni razkrojni fazi, saj je, glede na globalne statistične podatke, gradbeni odpadki predstavlja skoraj 50% vseh odpadkov. Pomembno je, da se to temo, ki se obravnava več v teh dneh.

Prihaja nazaj na ergonomiji – na mednarodni konferenci v začetku letu 2000 sem rekel, da je ergonomija obstaja že od antičnih časov. Kaj je predlagal, da me je bilo odgovorov na vprašanje o združenj z besedo “Ergonomija” Prosil sem za študente različnih fakultet v mojem razredu. Kaj sem pričakoval bila združenja, ki niso znanstvene definicije. Zaporedje združenj je bil naslednji: na prvem mestu – estetsko – relativni pojem, res, vendar pa so v triado Vitruvius: Utilitas, Firmitas, Venustas. Te tri besede so recept za vse tehnologije. Utilitas pomeni, utility, Firmitas pomeni trpežnost, in Venustas pomeni lepo. Ti trije elementi so med seboj povezani. Pogosto sem dal primer stroj za izdelavo konzervirane soka. Prvič, mora biti družbeno povpraševanje po napravi, nato pa pride ideja. Prototip je narejena – sem vrgel v jabolko in pričakujejo, da bi dobili pločevinkah pijačo. Naprava deluje, zaradi česar me veseli, potem pa sem začeli pritoževati: Želim si to stvar bi lahko kuhati, ali pa vsaj videti lepo. To je, kako človeške psihologije dela. Tretji element, ki bo vedno videti, prej ali slej.

Prihajam nazaj v združenjih, drugo mesto je bila beseda “koristno” ali “prav”. Naslednjega – “priročno”. Kasneje: “zanesljivi” in “trajno”, ki so bolj povezane s tehničnimi značilnostmi izdelka. Potem pa – “varen za uporabo”. Na koncu, na koncu seznama – “okolju prijazne”. Žal, kupec ne meni, in ne bo upošteval za dolgo časa, kaj bo on ali ona pa s proizvodom, potem ko je postala neuporabna, saj problem ne jih neposredno zadevajo.

Najpogostejše združenja so uporabnost in udobje. To je razumljivo, saj človek hoče skrbeti za svoje telo in udobje. Razmišljanje v tem smislu mogoče razlikovati tri obdobja ergonomijo. Prvi, in sem ga poimenovali obdobje intuitivno ali nezavedno ergonomija, sega v leto 1857, ko poljski akademski Wojciech Jastrzębowski objavljena in opredelila novo znanost imenovano “ergonomija”. Po Jastrzębowski “ime ergonomije, vzete iz grške besede Ergon – delo in nomos – načelo, zakon, ali ukrep pomeni znanost za delo, in sicer z uporabo potenciala in veščin, dodeljena človeku, ki jih Stvarnik..” Kličem v obdobju od časov Jastrzębowski do konca druge svetovne vojne v obdobju racionalnega ali zavestno ergonomijo. Imam povezana tem obdobju z dejavnostjo prve interdisciplinarnih ergonomijo ekipe ki so se pojavili med vojno in izvaja tajne raziskave za vojsko (v Veliki Britaniji – predvsem letalstva in mornarice, in v Združenih državah Amerike, potem ko je vstopila v vojno). Šele leta 1949 je pokazala, da je angleška rezultate in metodologijo svojih raziskav, ki jih izvajajo znanstveniki približno ducat različnih specialitet. Enako je bilo izvedeno z Američani leta 1950. To je bil začetek civilnih ergonomijo, ki je znanstveno ergonomijo. To delitev je bila prvič sprejeta z mednarodnim pravom, nato pa poljska ergonomijo krogih.

Kar zadeva zaporedne faze raziskav, prve impulze za raziskave pojavil v Rusiji in Nemčiji v začetku 20. stoletja. Pred 1940 je bila vojaška ergonomijo. 1950 in 1960 je bil čas industrijske ergonomijo. Prve študije sedeži so bili izvedeni v 1950, in 1970 je zaznamoval prihod porabe ergonomijo – izraz “proizvod ergonomija” pojavil prvič. 1980 videl ergonomija računalnikov in novih, oziroma visokih tehnologij. Odnosi med človekom in računalnikom so raziskovali, ter s tem povezane bolezni.

Na moj naslov na mednarodni konferenci v Bangkoku namenjena projektiranja v dobi proces oblikovanja avtomatizacije sem razdeljen občinstvo v nekritično navdušence informatizacije, ki sestavljajo večino tega občinstvo, in nekaj ergonomi ki so predvidevali tudi negativne učinke človeka odnose z računalniki. V tistem času so bili računalniki pogosto oglašuje z obljubo čistejše delovne postaje: reklam bi kažejo mizo s samo monitor, tipkovnico, in včasih telefon. Št dokumentov na vseh. Torej, na tej konferenci, sem pokazal 3 slik. Prvi: delovna postaja od 19. stoletja papirja potiskalo, še vedno nosil oversleeves, s staro telefonsko in kup papirjev. Druga slika je pokazala isto delovno postajo – čisto, samo z računalnikom, tretji pa – isti, vendar s podpornimi napravami, kot so blazinice palm podporo, pladnji za papir in mnoge druge. Zaradi tega je prišlo do nevihtno razpravo. Ampak nekaj let kasneje, leta 1997 na International Association Ergonomija kongresu v Tampereju, na razstavi ergonomsko računalniške opreme workstation sem lahko že videli računalniških delovnih postaj z istim podpirajo naprave, ki je bil razvit s strani specializiranih podjetij pod zdravniškim nadzorom. Ker se je je izkazalo, da težav, povezanih z delom na računalniku se začeli pojavljati. Prizadete dele telesa in funkcije so ponavadi vizijo, zgornji regiji hrbtenice, zapestja in komolci. Da bi se izognili teh težav, so delovne postaje poseljena s tistimi dodatnimi protetika.

1990 so bile desetletje ergonomijo informacijske tehnologije. Letu 2000 so bili čas ergonomije zdravja in varnosti. V zadnjem desetletju – v času raziskave na področju umetne inteligence – je čas, ali možganov ergonomijo, je nevro-ergonomija. Obstajajo poskusi, da uporabljajo rezultate raziskav umetne inteligence v praksi – predvsem v ameriški vojski. Na konferencah v Združenih državah predstavniki ameriške mornarice in Air Force so bili predstavljeni rezultati raziskav, in razkrivajo stvari, ki jih lahko že varovanje zaupnosti odpravi. Vizija vodene naprave so hit že pred leti, le 2 leti kasneje je bil naslednji dosežek predstavili: kokpit borec letala, ki omogoča, da pilot nadzor nad letalom s svojo možgani samo impulze.

Torej, kaj je ergonomski izdelek? Ali obstajajo standardi ali zahteve, ki jih izdelek mora izpolnjevati, da se imenuje ergonomski?

Kar zadeva standarde, obstaja veliko parametrov, ki se vodijo v mislih, v fazi projektiranja. Toliko jih je, da nihče ne obstaja standard za opis, v kolikšni meri je izdelek ergonomsko. Po mojem mnenju mora biti zdrava pamet se tukaj uporablja. Ne smemo pozabiti, da je ergonomsko izdelek je izdelek, ki je uporabna (kot pravi Vitruvius) – na določeno skupino uporabnikov, seveda.

Kaj je normalno obnašanje ljudi? Najprej sodnik videz – ali pa kot nekaj, kar ali ne, in šele nato pa se vprašajte: kaj je to za? Torej, estetsko prijeten videz šteje med merila ergonomsko izdelka. Ko smo estetsko izdelek, kot je stol, je pomembno, da se ne prekine, ko sem sedel v njem. Prav tako ne bi prekinil, ko statistično ameriški sedi v njem. In še ena stvar – parametre naprave, njenih razsežnostih. Tukaj je, če somatography priti v priročen. Recimo sem simbolično stol, ampak morajo biti prilagojeni za uporabo tako pri 5-centile ženska in 95-centile človek, kot sem jaz. Obe skupini je treba upoštevati v procesu načrtovanja, da proizvod primeren za vsakega uporabnika. V nadaljevanju so stabilnost in trajnost proizvoda, ki vplivajo na način, da je izdelan, npr. varjene. Na splošno velja, da je kakovost izdelave, še posebej, ko gre za podrobnosti, ki navadno ostane neopažena s strani stranke, vendar so lahko opazili pri specialistu, na primer videz vara. To pomeni, da tudi estetiko.

Merila mislim, da prispevajo k široko razumejo kakovost izdelka. Druge funkcije, je treba omeniti tudi tukaj: trpežnost, odpornost proti obrabi, odpornost na sončno svetlobo, in kako enostavno je, da odstranjevanje madežev – ki je seznam meril Dekorater je. Jaz sem poteka preko zdravstvenih vidikov pri materialih, kot smo nekaj zelo jasno oblikovane pravne standarde in merila tukaj, na primer sprejemljiva vsebina formaldehida.

Torej, tam je skupek meril za proizvod izpolnjevati, da se imenuje ergonomsko.

Torej, po vašem mnenju, je stol Belise ergonomski? Imeli ste možnost uporabe izdelka za nekaj časa, ali imate kakšne pripombe?

Da bi govorili o katerem koli izdelku, moramo najprej opredeliti svojegove funkcije.

Oblikovali smo Belise za pisarniške prostore in neformalna zbirališča. Poleg tega, ker jih imamo nekaj v pisarni, smo ugotovili, da je pisarniški stol Belise je lahek kos, enostaven za premikanje, odličen, ko morate samo “na hitro” za trenutek, pokazati nekaj na monitorju ali nekoga povabiti na kratek pogovor. Še vedno smo odprti za nove predloge. Kje bi videli stol Belise?

Po mojem mnenju ta stol, podporni stol oz. natančneje balansirani podporni stol, ki se lahko v pisarni obnese zelo dobro. Res je, obstaja nekaj ljudi v teh dneh, ki rišejo risbe na risalni mizi in, ko opravljaš to vrsto dela bi moral sedeti prav na kos pohištva, kot je ta, in nikoli na navadnem stolu ali, še huje, na stolu z naslonjali za roke. Ta kos pohištva omogoča uporabniku, da se obrnil, dosegla za nekaj in se vrniti na delo ne da bi spremenili položaj stola.

Prav tako bi izkazalo koristno v prijetnem počivališč, kot so majhne menza ali bar, kjer lahko imajo poslovne pogovore s strankami. Torej, lahko služi tudi kot hocker.

Različica tega stola iz različnih materialov je lahko koristno na mestih, kjer delovno mesto zahteva tudi veliko stoječega položaja. Samo spreminja pomembnega za tistega, ki je kemično odporen in pralna, in kos lahko opravljajo zelo dobro v prostorih kot so laboratoriji. Všeč mi je pokazati analogiji s kuhinjo. Kuhinja je dom laboratorij. Laboratorij kuhinje napredovalo v 60-ih letih, čeprav ni bilo zaradi podobnosti tehnoloških procesov, ampak zato, ker v kuhinji, kot so laboratorijski je bil, pričakovano, da se porabi čim manj prostora, kot je mogoče, ki ni bila zelo pametna rešitev. Če pogledamo kuhinje od takrat lahko vidimo, da skoraj ni bilo prostora za dve osebi naenkrat. To je bila temeljna napaka, ki jo arhitekti v teh dneh. Ti niso spoznali, da kuhinja je območje predstavlja največjo nevarnost za domače prebivalce. Kuhinje jih uporabljajo ljudje različnih starosti in z različnimi stopnjami fitness, od majhnih otrok do starejših. Kuhinja je kraj z večino tveganja, in ni zaščiten z vseh predpisov o zdravju in varnosti. To je razlog za statistiko dom nesreče kuhinja uvrstitev kot območje z najvišjo stopnjo nesreč doma – s pravicami, da niso vsi kuhinja nesreč, o katerih so poročali, saj starši pogosto sram priznati svoje otroke je potegnil navzdol lonec z vročo juho na glavi.

Torej, jaz bi priporočal domov kuhinje kot drug program. Vendar pa bi morale biti drugačen zaključek uporablja, namesto oblazinjenje.

Prav tako je treba spomniti, da je sedel na stol, kot je ta je drugačen, da sedi v rednem stol.

Še posebej, da se moramo naučiti, kako, da bi sedel na kos pohištva, kot je ta. Ko smo sedeli in sedež nagne nazaj, smo nagnjeni k se bojijo, da se lahko prevrne. Torej, moramo navaditi na ta način seje. Ko se navadiš na to, boste nagonsko začeli iskati za različne načine uporabe preverjanje, če lahko pridete za stvari, ne da bi vstal, samo nagib, itd

Ta vrsta seje je lahko tudi koristno, ko moramo spremeniti iz sedel za računalnikom. Spodbuja uporabniku, da premakne …

Smo dotika na problem tako imenovanih dinamični sedel tu. Sedenje je najslabši bolezen sodobnega človeka, saj sevov hrbtenico. Vemo, vse preveč dobro, kaj sledi: bolečine v vratu in ledveni del. Sodobni človek je postal, ko sem to opisati, homo sedens, sedel človek, s svojo lastno odločitev. Seja je bila navada, človeka, saj se je povzpel navzdol drevo in sprejel stoječem položaju. Homo habilis, priročni-man, se naučili, da zgrabite majhne predmete in so stvari, ki sedi na tleh, seveda. Prišel je do zaključka, da bi bil tudi stand up. Na ta način se je spremenil v Homo erectus, s nova obzorja odpirajo za njega. Bil je zdaj sposoben gledati svet iz višje mesto. Potem pa razmišljanje človeka, Homo sapiens pojavil. Vendar pa vsaka naslednja človek je bolj prizadevajo za sedenje. On bi sedel na tleh, čeprav, in sedel na tleh je drugačen, kot da bi sedeli na svojih pete ali s prekrižanimi nogami položaj, še vedno goji na Bližnjem in Daljnem vzhodu. Tudi po Afriki in Južni Ameriki. Sem preživel pet let, v arabskih državah. Imajo evropske pohištva tam, kot so kavči, naslanjači in stoli, vendar pa bi raje imajo neformalnih srečanj sedel na tleh, na blazine in preproge, in zaradi različnih položaja telesa sprejet, ko sedel na ta način imajo zdravo hrbtenico. Za nas, s prekrižanimi nogami položaj je samo udobno za nekaj časa. Kmalu smo začeli čutiti bolečine v kolenih ali bokih. Če jih želite, je naravno. Ti so bili sedel na tleh že od antičnih časov. Tako imenovani zahodni svet začel sedel na stvari, morda, da izstopajo. Te stvari so pri tem na različnih oblikah: stoli, naslanjači in stoli. Kot rezultat, smo sedel več in več, in pogosto v nespremenjeni položaju več ur. To ni daleč od tukaj, da hrbtenico motnje, ki se je izkazala za medicinske raziskave. Zaključki so očiten: v sedečem položaju, moramo spremeniti položaj našega telesa. Že od 1980 (čeprav je prvi kosi prišli prej) stoli so zasnovane tako, da uporabniku, kot da se oklepajo svoje telo. Ko spremenite položaj našega telesa nagibala naprej ali nagibanjem nazaj, naslonjala ohranja podporo telesu ves čas. Telo je treba podpreti predvsem v ledvenem predelu. To pa je najbolj pomembno, da se položaj spremenil, medtem ko sedi. Belise ravnotežje podporni stol ne izpolnjuje tega pogoja. To omogoča uporabniku pusto svobodno in se nekaj premika, ko utrujeni seje. Ponuja priložnost za vrsto kratkih vadbe. Ta del bo zelo uporabna za pisarniško delo, kot je redaktorja, ali celo, ko gleda nekaj na monitor.

Na koncu, nam obraz resnico o sebi: kaj je naše zavedanje o ergonomiji? Kako je povprečna Pole razumejo ergonomijo?

Lahko rečemo, da je povprečna oseba, ki dvigne Natucanje ergonomije iz katalogih izdelkov. Torej, obstaja verjetnost, da stopijo v stik z idejo preko naključnim stikom, ne pa racionalno in metodično izobraževanje. Enako vprašanje ohranja reappearing: kako to, da tako majhna skupina ljudi, ki vedo, kaj so ergonomija? Predlagam, da se moramo navaditi ljudi, da ergonomsko in ekološko zavestno vedenje od zgodnjega otroštva. To je logično. To velja v civiliziranih državah, kot so skandinavske države, kjer se otroci naučili, kako uporabiti ergonomija v vsakdanjem življenju že v vrtcih. Z igranjem iger, se učijo preprostih stvari, kot na primer, da ne smete držati lase pin v električno vtičnico. S sodelovanjem v “kaj naj storim, da ….?” tekmovanjih otroci učijo projekt usmerjeno razmišljanje. In kar je najpomembnejše, otroci učijo in se uporabljajo za posebne dejavnosti in vedenje, ki se bodo naravni kasneje, ko odrastejo. Če ne bomo to naredili, bodo vse druge vrste ukrepov, je treba le kratkoročne rešitve. Na Society Ergonomija storimo vse, kar lahko – govorimo, razpravo in izobraževanja, vendar to ni dovolj.

Najlepša hvala za intervju.


OPOMBA: Besedilo še ni lektorirano in prečiščeno. Vir: www.bnos.com

Pisarniski stoli

March 14th, 2011 | Posted by PU in Pisarniški stoli - (Comments Off on Pisarniski stoli)

Pisarniški stol MojitoPisarniško pohištvo obsega velik del pohištva v pisarni.

Pisarniško pohištvo zajema širok spekter, verjetno so del najpomembnejših ravno pisarniški stoli. Pisarniški stoli morajo biti ergonomični, saj le tako poskrbijo da lahko zdržimo 8 in več ur pred računalnikom oz na delovnem mestu.

Da so pisarniški stoli ergonomični pa morajo izpolnjevati par pogojev. Kot prvo morajo biti narejeni iz kvalitetnih materialov, da še vedno obrdžijo ergonomično obliko, kljub letom uporabe in nenehni teži ki pritiska nanj. Ledveni del mora biti dovolj trd, da nudi oporo celotnemu delo hrbtenice. Sam stol pa mora biti nastavljiv, sploh po višini. Kolena morajo biti malenkost nižja od bočnega predela tako da s tem zagotovimo optimalno prekrvavitev za noge ves čas ko sedimo.

Zavedajte pa se dejstva da so ergonomični pisarniški stoli malenkost dražji od običajnih, vendar se ta razlika v ceni zelo pozna v vašem počutju in zdravju. Z ergonomičnimi pisarniškimi stoli so bolečine v hrbtenici minimalne, počutje je boljše in s tem tudi koncentracija.

 

Pisarnisko pohistvo za pisarne

March 14th, 2011 | Posted by PU in Pisalne mize | Pisarniški stoli | Pisarniško pohištvo - (Comments Off on Pisarnisko pohistvo za pisarne)

Pisarniško pohištvo za arhitektePisarniško pohištvo za pisarne je nujna oprema, ki jo potrebuje vsaka delovna pisarna. Dobro pisarniško pohištvo je predpogoj za visoko storilnost in dobro počutje na delovnem mestu v prostoru pisarna. Osnovni elementi, ki jih ima pisarna so pisarniške mize, pisarniški stoli in pisarniške omare. Pisarniški stoli morajo uporabniku omogočati udobno sedenje vse ure, ki jih preživi v prostoru pisarna. Pisarniški stoli in pisarniške mize morajo biti nastavljive saj so le tako primerne za širši krog uporabnikov. Ko sestavljamo pisarniško pohištvo za pisarne je pomembno, da izberemo kompatibilne dele opreme, ki zaokrožijo skladnost in funkcionalnost pisarne.

Kvalitetno pisarnisko pohistvo

March 14th, 2011 | Posted by PU in Pisalne mize | Pisarniško pohištvo - (Comments Off on Kvalitetno pisarnisko pohistvo)

Operativno pisarniško pohištvoPisarniško pohištvo je zelo pomemben element v vsaki pisarni. Pisarni doda nove dimenzije bivanja, ki je prilagojeno za nemoteno delo. Kvalitetno pisarniško pohištvo za pisarne omogoča optimalne delovne pogoje. Vsi elementi pohištva so izdelani z namenom prilagajanja delovnim zahtevam. Ergonomsko oblikovano pohištvo  poskrbi za zdravo in udobno bivanje tudi po večih urah dela in tako omogoča   efektivno delo v idealnih okoliščinah.  Posebej pomembna je prilagodljivost za pisarniško pohištvo, ki mora omogočati primerne nastavitve za najširši krog uporabnikov. Pri nakupu se ne izplača postavljati kompromisov, kajti vsak cekin vam bo povrnjen, ko boste po koncu delovnega dne zadovoljni in sproščeni zapuščali delovno mesto. Kvalitetno pisarniško pohištvo  bo pozitivno spremenilo vaš način dela in bivanja.

Pisarnisko pohistvo

March 14th, 2011 | Posted by PU in Pisarniško pohištvo - (Comments Off on Pisarnisko pohistvo)

pisarniško pohištvoMed pisarniško pohištvo spadajo tudi vgradne omare. Namenjne so predvsem za pisarne, katere želimo imeti urejene in ne želimo, da njihovo urejenost kvarijo običajne omare, papirji, mape in drug pisarniški material. Pisarniško pohištvo je tako šlo korak dalje. V primeru obiska poslovnih parnerjev ali strank so vgradne omare zaprte in ni pomembno kako pospravljeno je ali ni v njih. Pisarniško pohištvo tako ostanejo le še pisarniške mize in pisarniški stoli. Vse ostalo, ki je dejansko pomembno za nas in za učinkovito delovanje pisarne pa je pospravljeno v vgradne omare. Za lažji razmislek si oglejte omare, ki jih ponujajo ponudniki na naši strani.

 

Pisalne mize

March 14th, 2011 | Posted by PU in Pisalne mize | Pisarniško pohištvo - (Comments Off on Pisalne mize)

Pisalna miza "L"Pisarniške mize so tiste, brez katerih si je praktično nemogoče zamisliti sodobne pisarne. Na trgu za pisarniške mize pa vlada ogromna ponudba in mi kot laiki se zelo težko odločimo katere pisarniške mize so za nas najprimernejše. Kot smo do sedaj že lahko ugotovili je pisarniško pohištvo precej bolj komplicirana zadeva, kot izgleda na prvi pogled. Ni vsaka miza, dobra miza. Prav tako ni vsako pisarniško pohištvo primerno za vsako pisarno. Zato je pomembno, da nam pri izbiri pisarniške mize pomaga strokovnjak, ki se na pisarniške mize in pisarniško pohištvo dobro spozna. Pisarniško pohištvo oziroma pisarniške mize lahko vplivajo na odziv vaše stranke, ki jo pripeljete v svojo pisarno.